Se incarca pagina ...

D’Art la Castelul Macea

C.N. Vasile Goldis

În perioada 29 iunie – 2 iulie 2016, la Castelul Macea a avut loc a patra ediție a Concursului Național de Interpretare Teatrală „Teatrix”. La acest concurs a participat și trupa de teatru D Art a școlii noastre, coordonată de domnul profesor Cristian Miclean. Cu spectacolul „Blitz, Caragiale, Blitz„ după schițele lui I. L. Caragiale, ei au reușit să obțină cinci premii: premiul I pentru interpretare masculină, care a fost obținut de Deak Eduard; două premii II, tot pentru interpretare masculină, au obținut elevii Valeriu Ilisie și Diana Ciucu; premiul III pentru regie a fost acordat actriței arădene Alina Danciu de la Teatrul „Ioan Slavici” Arad și premiul special pentru costume.

Membrii trupei de teatru sunt următorii:  Diana Ciucu, Deak Eduard , Valeriu Ilisie, Alex Mîrnea, Andercău Anastasia, Cosmina Flore, Oana Masichevici, Petyo Cynthia, Thomas Sauliuc, Dărăbuţ Dorina, Petra Torge, Raul Lucaci şi Denisa Dumitru.

Prof. Cristian Miclean a subliniat bucuria și implicarea elevilor în această activitate:  „Ne-au bucurat aceste premii cu atât mai mult cu cât cele 8 spectacole intrate în concurs au avut o calitate artistică foarte bună. Toţi elevii din trupa noastră, unii deja plecaţi la alte licee din Arad, alţii elevi ai colegiului nostru, au muncit cu pasiune în orele lor libere şi merită toate aprecierile”.

 Trupa D’Art a mai jucat, în afara concursului, spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, spectacol premiat cu locul I la Festivalul „Teatru Mundi” din luna mai a acestui an.

Sursa articolului

Galerie de imagini