Se incarca pagina ...

TOMUŢA ALEXANDRU-ANDREI, locul II la Olimpiada Naţională de Chimie – 2018, Craiova, clasa a X-a

C.N. Vasile Goldis

Alex este elevul Colegiului Naţional „Vasile Goldiş” la profil Real – Ştiinţe ale Naturii, în clasa a X-a C, diriginte prof. Lazăr Gabriela-Carmen.

Este un elev deosebit de bun la învăţătură şi purtare, educat frumos, reprezentând cu cinste şcoala noastră la multe concursuri şi olimpiade. Anul acesta a reuşit performanţa de a fi primul pe judeţ la Olimpiadele de Fizică, Matematică şi Chimie.

Olimpiada Naţională de Chimie 2018 a avut loc la Craiova, judeţul Dolj în perioada 2-6 aprilie şi a avut două probe, una teoretică şi alta practică.

Alexandru-Andrei Tomuţa a obţinut la Olimpiada Naţională de Chimie 2018: 92,5 puncte din 100 la proba teoretică şi 91,00 puncte din 100 la proba practică, având media 91,9 puncte, astfel clasându-se pe locul 2 din 83 de elevi la clasa a X-a.

Alex a participat la concursuri şi olimpiade de chimie încă din clasa a VII-a, când la Concursul Naţional de Chimie „Raluca Rîpan” 2015, Constanţa a obţinut tot locul II.

Atunci când un elev atinge un nivel atât de mare la concursuri şi olimpiade, în spatele acestei reuşite este o muncă imensă, atât din partea elevului, cât şi din partea profesorilor coordonatori. Profesorii coordonatori ai lui Alex anul acesta la cele trei discipline la care a obţinut locul I pe judeţ au fost: doamna prof. Lazăr Gabriela-Carmen – Fizică, domnul prof. Mihăilescu Rareş – Matematică şi domnul prof.dr. Lazea Marius – Chimie.

Interesant şi foarte frumos este că domnul prof.dr. Lazea Marius a obţinut tot locul II la Olimpiada Naţională de Chimie în anul 2001, la clasa a X-a când a fost elev la Grup Şcolar „Iuliu Maniu” Arad.

Felicitări, Alexandru-Andrei Tomuţa, şi baftă mai departe, eşti un elev deosebit, mândria Colegiului Naţional „Vasile Goldiş”!

Felicitări doamnei şi domnilor profesori!

 

Monica, Kocsis

Galerie de imagini