Se incarca pagina ...

Viena este veche,Viena este nouă

C.N. Vasile Goldis

În perioada 19-21 aprilie 2016, un grup de elevi din școala noastră, însoțiți de doamnele profesoare Bocăniciu Mihaela, Nicola Mihaela, Timea Kreitler și Șoica Codruța, au participat la o excursie în capitala Austriei, Viena.

Costantea Claudia și Cheșa Larisa, din clasa a IX-a E, ne-au transmis câteva impresii despre excursie și obiectivele vizitate: „în Viena există peste 27 de castele și mai mult de 150 de palate. Orașul, care este considerat capitala valsului, are un suflet străvechi, un melanj de arhitectură magnifică și șarm înduioșător.

Clădiri emblematice pentru Viena se găsesc peste tot. În centru am vizitat clădirea gotică Stephansdom, Domul Sfântului Ștefan, iar spre vest splendoarea imperială a fostei dinastii Habsburgice: Palatul Schönbrunn şi Gloriette a împărătesei Sisi. Domul Sfântului Ștefan din Viena (în germană Wiener Stephansdom) este Catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Viena, un simbol al orașului și loc al multor evenimente importante din istoria Austriei. Îl are ca patron pe Sfântul Ștefan, primul martir creștin.

Am mai vizitat și clădirea Hundertwasser, sera de fluturi Schmetterlinghaus și palatul Belvedere. Următoarele obiective au fost: muzeul Naturhistorisches din Piața Maria Tereza, unul dintre cele mai mari muzee din Austria care are în jur de 30 de milioane de articole.

Un obiectiv deosebit de interesant a fost Palatul Schönbrunn, o fostă reședință imperială de vară, în stil rococo, cu 1441 de camere. El a fost, începând cu anii 1960, una dintre cele mai importante obiective turistice din oraș. Palatul și grădinile sale ilustrează gusturile, interesele și aspirațiile monarhilor din familia Habsburg. Palatul se află la vest de centrul orașului, în cartierul Hietzing. Până în 1642 se numea "Katterburg". Grădina cu sculpturi, aflată între palat și Fântâna Soarelui, este numită Marele Parter. Ea ocupă o mare parte a zonei și conține, printre altele, un labirint.

Complexul include și multe alte atracții: în afară de Grădina Zoologică, pe care am vizitat-o, o orangerie, construită în jurul anului 1755 și o seră cu palmieri. Partea de vest a fost transformată într-o grădină în stil englezesc în perioada 1828-1852. În extremitatea de vest a fost amenajată o grădină botanică, în 1828, atunci când a fost construită Vechea Seră cu palmieri.

Excursia a fost o experiență interesantă, de neuitat, atât pentru noi, elevii, cât și pentru doamnele profesoare, cărora le mulțumim pentru organizarea acestei excursii.

Galerie de imagini