Știința ca o joacă

Rezultate Concurs Național Știința ca o joacă, Arad 16 – 21 mai 2022 

Rezultate Concurs Național Știința ca o joacă, Arad 14 – 18 februarie 2022 


Rezultate Concurs Național Știința ca o joacă, Arad 15 – 20 martie 2021 


Secțiuni de concurs

Pentru o mai bună organizare, am structurat concursul pe domenii științifice care presupun o partcipare
indirectă sau online.

Matematică distractivă

Concursul se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal, proveniți de la instituții de învățământ de tip formal și nonformal, fiind organizat pe următoarele categorii de vârstă: clasa 0, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a, clasa a V-a, clasa a VI-a, clasa a VII-a, clasa a VIII-a, clasa a IX-a.

Proba de concurs constă în rezolvarea unor subiecte, online, de matematică distractivă, timpul de lucru fiind de o oră. Conținutul matematic din cadrul fiecărui test respectă programa de matematică aflată în vigoare.

Științe ale naturii

  Concursul se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal, proveniți de la instituții de învățământ de tip formal și nonformal, fiind organizat pe următoarele categorii de vârstă: clasa 0, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a, clasa a V-a, clasa a VI-a, clasa a VII-a, clasa a VIII-a, clasa a IX-a.

Proba de concurs constă în rezolvarea, online, unor subiecte de științe ale naturii, timpul de lucru fiind de o oră. Conținutul  științific din cadrul fiecărui test respectă programa de sau științe aflată în vigoare.

Roboți și machete de avioane

 La această secțiune, participanții vor avea de realizat un proiect, la alegerea fiecăruia, ce va consta în utilizarea cât mai eficientă a unor materiale reciclabile și materiale specifice domeniului abordat. Pot participa elevi din clasele 0 – IV, clasele V – VIII și IX – XII.
Concursul va fi cu participare indirectă, care va presupune expedierea unor imagini cu produsul final în vederea jurizării de către organizatori.

Abilități practice

   La Abilități practice, fiecare participant la concurs, va alege o temă din lista propusă, ce urmează să o realizeze individual, timp alocat 3 – 4 ore.

Jurizarea lucrărilor realizate se va face pe grupe de vârste 8 – 12 ani și 13 – 16 ani, având astfel în atenție posibilitatea fiecărui participant la concurs, de a realiza lucrările conform aptitudinilor și talentului personal.

Proiectul va consta în utilizarea cât mai eficientă a unor materiale reciclabile sau care le dețin în locuință, astfel încât produsul final să fie cât mai bine reprezentat.

Prezentări PowerPoint

 

La Secțiunea Științe ale Naturii, participanţii vor expedia organizatorilor prezentări în PowerPoint cu tema Hazardul antropic și protejarea mediului în pandemie …., pe categoriile de vârstă: clasele V – VIII și clasele IX – XII.

Mesajul transmis, trebuie să fie clar și la tematica concursului, domeniile abordate putând fi: biologia, fizica, geologia, geografia, chimia, agronomia, ecologia sau protecția mediului.

 

 






Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *