Erasmus+ APpVAp

Colegiul Naţional „Vasile Goldiș” Arad este beneficiarul proiectului ERASMUS+ 2022-1-RO01-KA122-VET-000079338 „Abilități practice pentru viitorii analiști programatori”

Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” Arad reprezintă astăzi una din unităţile de învăţământ de referinţă din Judeţul Arad, a cărui misiune este de a asigura un climat educațional optim în baza unor valori precum: competență, integritate, responsabilitate, performanță, echilibru între disciplină și libertate de gândire și de exprimare, colegialitate, transparență și deschidere spre comunitate. Dintre obiectivulele proiectului, amintim:  crearea si dezvoltarea competentelor, cunostintelor si abilitatilor practice în domeniul IT, pentru 30 de elevi,cls.a X-XI-a, prin crearea de proiecte/programe care corespund standardelor din domeniul IT, dezvoltarea personală a celor 30 de participanți prin formarea unui comportament profesional, sporirea adaptabilitatii la medii socio-culturale noi, perfectionarea utilizarii limbii engleze, valorificarea oportunitatilor de colaborare si parteneriat transnational cu firme europene din domeniul IT, prin care școala se adaptează la cerințele de pe piața muncii și să faciliteze mobilitatea.

În cadrul acestui proiect, 30 de elevi din clasele a X-a și a XI–a, de la profilul real, specializarea  matematică–informatică intensiv informatică  și matematică-informatică intensiv engleză, participă la stagii  de formare  în spațiul european. Aceste stagii le oferă elevilor șansa unei formări profesionale inițiale de calitate în care îș dezvoltă competențele profesionale. Elevii vor beneficia și de un program cultural pentru a  înţelege mai  bine cultura țării  în care își vor desfășură stategiul de pregătire.

Primul flux din cadrul acestui poiect de desfășoară în perioada 19 februarie – 4 martie 2023 în Granada, Spania. La acest flux participă 16 elevi din clasele a XI-a, ai Colegiului Naționnal Vasile Goldiș”, Arad însoțiți de două cadre didactice.

Mulțumim organizațiilor intermediară MEP Europroject Granada – Spania și Rinvesco Consulting Paphos – Cipru, care s-au ocupat de alegerea celor mai potrivite organizații de primire, considerate a fi conforme cu nevoia de formare VET a elevilor si ne-au asigurat de capacitatea acestora de a realiza obiectivele plasamentului.

Director, 

                                                                                                     Prof. Petronela Ioja

Sari la conținut