Save the Nature, Save Your Life
Coordinator
Partners
- Stichting Nordwin College
- COLEGIUL NATIONAL „VASILE GOLDIS” ARAD
- Konya Bilim ve Sanat Merkezi
- IES PROFESSOR BROCH I LLOP
Dati click pe Prezentare pentru a deschide in Canva!
Această procedură se aplică elevilor de la Colegiul Național “Vasile Goldiș” Arad care doresc să participe la mobilităţile proiectului ce vor avea loc în perioada anilor şcolari 2021-2023, în urma înscrierii voluntare în procesul de selecție. PROFESORI MOBILITATE TURICA PROIECT ERASMUS + „SAVE THE NATURE – SAVE YOUR LIFE!” PERIOADA 19 – 26 MARTIE 2023 Condiţiile specifice de selecţie cadre didactice: Conținut dosar candidatură cadru didactic: Notă . Se califică pentru mobilitate primele două cadre didactice în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute la evaluarea dosarelor. ELEVI MOBILITATE TURCIA PROIECT ERASMUS + „SAVE THE NATURE – SAVE YOUR LIFE!” PERIOADA 19 – 25 MARTIE 2023 LOCAȚIA – TURCIA – KONYA Condiţiile specifice de selecţie: Pentru elevi DOSARUL DE CANDIDATURĂ TREBUIE SĂ CONȚINĂ ETAPELE DE PRESELECȚIE În cazul în care numărul candidaturilor depuse este egal cu numărul de locuri disponibile pentru mobilitate, elevii vor susține doar un interviu în limba engleză. În cazul în care numărul dosarelor depuse depășește numărul de locuri alocate pentru mobilite, candidații vor susține un test la limba engleză și un interviu . În acest caz punctajul final se stabilește după următoare formulă ( punctaj test + punctaj interviu/2) . Notă . Se califică pentru mobilitate primii 4 elevi în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute . IMPORTANT !!!! Intrarea pe teritoriul Republicii Turcia pentru cetăţenii români este permisă cu următoarele documente de călătorie româneşti: Paşaport diplomatic;/Paşaport diplomatic electronic;/Paşaport de serviciu;/Paşaport de serviciu electronic;/Paşaport simplu;/Paşaport simplu electronic;/Paşaport temporar. Paşapoartele menţionate mai sus trebuie să aibă o valabilitate de minimum 180 de zile la data depunerii dosarului de candidactură și de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia şi să dispună de cel puţin o filă goală. NU este permisă intrarea în Turcia cu cartea de identitate românească, cartea provizorie de identitate românească sau buletin de identitate românesc. https://www.mae.ro/travel-conditions/3753APEL SELECȚIE Save the nature, save your LIFE MOBILITATE TURCIA MARTIE 2023
APEL SELECȚIE CANDIDATURI INDIVIDUALE MOBILITATE TURCIA MARTIE 2023
Selectarea obiectivă, transparentă şi nediscriminatorie a participanților aparţinând grupului ţintă (cadre didactice și elevi) la mobilitățile din cadrul proiectului ERASMUS+ KA2 : “Save the nature, save your LIFE”, cu numărul de referinţă: 2020-1-IT02-KA229-079285_3
4 locuri pentru elevi
2 locuri pentru cadrele didactice
APEL SELECȚIE CANDIDATURI INDIVIDUALE MOBILITATE SPANIA IANUARIE 2023
PROIECT ERASMUS + „SAVE THE NATURE – SAVE YOUR LIFE!” PERIOADA 15-21 IANUARIE 2023
LOCAȚIA – SPANIA – VIILA REAL – I.E.S. PROFESSOR BROCH I LLOP 4 locuri pentru elevi
Condiţiile specifice de selecţie:
Pentru elevi
- Apartenenţa la grupul ţintă de elevi: clasele (IX-XII), cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani
- Disponibilitatea de participare în cadrul activităților din cadrul proiectului, în perioada 15-21 ianuarie 2023.
- Cunoașterea limbii engleze la nivel european, minim A2
- Respectarea termenului de înscriere
DOSARULDE CANDIDATURĂ TREBUIE SĂ CONȚINĂ
- Anexa 1 – Cererea de înscriere
- Anexa 2 – Scrisoare de prezentare în limba engleză
- Anexa 3 – Declarație de prelucrare a datelor
- Anexa 4 – Declarație părinte
- Anexa 5 – Declarație/acord diseminare
- Anexa 6 – Declarație acord participare
- CV în format european
- Copie xerox CI/pașaport
ETAPELE DE PRESELECȚIE
- Publicarea anunţul selecţiei – va avea loc în data de: 31.10.2022 pe site-ul școlii
- Înscrierea candidaţilor și depunerea dosarelor – în perioda 01 – 03.11.2022 la secretariatul școlii., în intervalul 800-1400.
- Evaluarea dosarelor și anunțarea anonimizat a eligibilității candidaților 04.11.2022
- Desfăşurarea concursului de selecţie – probele de concurs interviu /test – în perioada: 07.11.2022
- Afişarea rezultatelor anonimizat– în 08.11.2022, până la ora 12:00 , pe site-ul școlii.
- Depunerea şi rezolvarea eventualelor contestaţii – în 08.11.2022, între orele 12:30 – 14:00, la secretariatul școlii
- Afişarea listei finale (anonimizat) a candidaţilor selectaţi sau respinşi – în 08.11.2022, până la ora 18:00.
În cazul în care numărul dosarelor depuse depășește numărul de locuri alocate pentru mobilite, candidații vor susține un test la limba engleză. În acest caz punctajul final se stabilește după următoare formulă ( punctaj interviu + punctaj test) .
În cazul în care numărul candidaturilor depuse este egal cu numărul de locuri disponibile pentru mobilitate, elevii vor susține doar un interviu în limba engleză.
APEL SELECȚIE CANDIDATURI INDIVIDUALE MOBILITATE SPANIA
PROIECT ERASMUS + „SAVE THE NATURE – SAVE YOUR LIFE!” PERIOADA 15-21 IANUARIE 2023
- 2 locuri pentru cadrele didactice
Condiţiile specifice de selecţie cadre didactice:
- Cadru didactic la Colegiului Național Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad
- Disponibilitatea de participare în cadrul activităților din cadrul proiectului, în perioada 15-21 ianuarie 2023.
- Cunoașterea limbii engleze la nivel european, minim A2
- Respectarea termenului de înscriere
Conținut dosar candidatură cadru didactic:
- Cerere de înscriere la selecție, semnată și datată (Anexa 1)
- Curriculum vitae în format european cu documente doveditoare atașate conform grilei de evaluare din Anexa 2
- Scrisoare de intenție în care se menționează motivarea participării în proiect, modul în care își propune să utilizeze în instituție competențele dobândite în urma participării la activitățile de formare, disponibilitatea de a contribui la pregătirea altor colegi, la activități de diseminare și valorizare a proiectului.
- Declaraţie de consimţământ prelucrare date personale (anexa 3)
- Declarație/angajament diseminare și valorizeze rezultate (anexa 4)
Notă . Se califică pentru mobilitate primele două cadre didactice în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute la evaluarea dosarelor.
Apel selecție candidaturi individuale elevi iulie 2022
Scopul:
Selectarea obiectivă, transparentă şi nediscriminatorie a participanților aparţinând grupului ţintă (cadre didactice și elevi) la mobilitățile din cadrul proiectului ERASMUS+ KA2 : “Save the nature, save your LIFE”, cu numărul de referinţă: 2020-1-IT02-KA229-079285_3
Această procedură se aplică elevilor de la Colegiul Național “Vasile Goldiș” Arad care doresc să participe la mobilităţile proiectului ce vor avea loc în perioada anilor şcolari 2021-2023, în urma înscrierii voluntare în procesul de selecție.
Vă anunţăm demararea procedurii de selecţie pentru formarea grupului ţintă de elevi în vederea participării la activitatea de predare/învăţare/formare din cadrul Proiectului de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, proiecte doar între școli, KA2 ERASMUS+ intitulat:“Save the nature, save your LIFE”, cu numărul de referinţă: 2020-1-IT02-KA229-079285_3 , având ca parteneri următoarele școli:
Grupul ţintă va fi format din elevi de la Colegiul Național “Vasile Goldiș” Arad cu vârsta de între 13 ani și 18 ani (clasele gimnaziale și liceale), care vor participa la o activitate transnaţională de învăţare pentru elevi şi cadre didactice în unităţile partenere de învăţământ ce vor avea loc în în perioada anilor şcolari 2021-2023; elevii selectaţi vor fi însoţiţi de 2 cadre didactice . Fiecare elev poate beneficia doar de o mobilitate. Mobilitățiile elevilor vor fi realizate în Turcia, Spania, Italia și Țările de Jos.
Proiectul urmărește realizarea obiectivelor specifice ale Programului Erasmus+ prin promovarea calităţii în educaţie şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba engleză, dezvoltarea competenţelor scolare bazate pe joc, reducerea problemele cognitive, mentale și fizice care apar din dependența de tehnologie, probleme familiale și economice; îmbunătățirea abilitățile profesionale, pentru profesori, în educația bazată pe joc; îmbunătățirea gândirii creative și critice; obținerea unei mai bune înțelegeri a practicilor, politicilor și sistemelor de învățământ în țările UE; îmbunătăţirea nivelului de cunoștințe de cultură, civilizație, istorie și geografie legate de ţările participante la proiect.
Proiectul se va desfășura în limba engleză. Participanţii la reuniunile transnaţionale vor face dovada cunoștințelor de limbă engleză înainte de începerea proiectului.
Condiţiile specifice de selecţie:
- apartenenţa la grupul ţintă de elevi: clasele gimnaziale (VII-VIII) și liceale (IX-XII), cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani
- formular de preînregistrare (relevanţa pentru activităţile proiectului) – conform anexei 2 – 30 puncte.
- interviu –confirm grilei anexate – 30 puncte.
- test de limba engleză. Testul de limbă engleză se aplică în caz de punctaje egale. Punctajul testului este de 30 de puncte. În acest caz punctajul final se stabilește după următoare formulă ( Punctaj formular de preînregistrare+ punctaj interviu+ punctaj test) . În cazul în care numărul de dosare depuse este egal cu numărul de locuri punctajul final se stabilește după următoare formulă ( punctaj formular de preînregistrare + punctaj interviu)
- disponibilitatea de participare în cadrul activităților din cadrul proiectului, în perioada 2021-2023: pregătire și realizare materiale – planse, cășute pentru animale, scrisori, postere, logo-uri, desene de prezentare ale proiectului, participare la lectii şi activităţi specifice.
- elevul dispune de Certificat de vaccinare.
Conţinutul dosarului de candidatură – elevi
- Cerere de înscriere adresată Comisiei de selecție (Anexa 1)
- Copii xerox după cartea de identitate/ pașaport/Copie după certificatul de naştere;
- Formular de preînregistrare în limba engleză (Anexa 2);
- Declaraţie prelucrare date personale (Anexa 3)
- Acordul părinţilor/tutorelui legal de participare a elevului la proiect (Anexa 4)
- Declaraţie de conformitate (Anexa 5).
- Certificat de vaccinare.
Dosarul de candidatură se depune în atenţia coordonatorul de proiect, la secretariat, sau se poate trimite în format electronic la adresa simona.savulov@cnvgarad.ro până pe data de 14 iulie 2022, ora 14.30. Selecția candidaților pentru participarea la proiectul :“Save the nature, save your LIFE”, cu numărul de referinţă: 2020-1-IT02-KA229-079285_3 se va realiza în urma punctajului obținut de aceștia . Se califică pentru mobilitate primii 4 candidați în ordinea descrescătoare a puntajului.
Vor fi selectaţi 4 elevi pentru fiecare mobilitate, în grupul de bază şi câte 2 rezerve pentru fiecare mobilitate.
Documentele necesare participării la preselecția candidaților se găsesc pe site-ul şcolii.
Componenţa echipei de selecţie va fi decisă de Consiliul de Administraţie prin decizie internă.
Procesul de selecţie se va derula conform graficului:
- 11- 14 iulie 2022 depunerea dosarelor de candidatură, la secretariatul unității de învățământ , între orele 8:00 -14:30 sau la adresa de email menționată anterior.
- 15 iulie verificarea dosarelor candidaţilor şi programarea candidaţilor selectaţi pentru a participa la interviu.
- 18 iulie 2022 ora 9:00 interviul în limba engleză .
- 18 iulie 2022 după ora 15:00 afişarea rezultatelor preselecției în format anonimizat, la Panoul Erasmus+ şi pe site-ul şcolii http://cnvga.ro
Nu se admit contestaţii.
Bibliografie:
- http://www.anpcdefp.ro
- Dicţionare Român – Englez, Englez – Român
- Ghiduri de călătorie
- Engleza pentru afaceri, Fulvia Turcu, Editura Uranus, Bucureşti
- www.wikipedia.org (informaţii despre obiective turistice naturale şi antropice şi gastronomia din Țările de Jos)
* Toate documentele solicitate în dosarul de candidatură sunt obligatorii şi pot fi descărcate de pe site-ul şcolii de la adresa: http://cnvga.ro .
**Nerespectarea a cel puţin uneia dintre aceste menţiuni atrage declararea ineligibilităţii unei candidaturi și imposibilitatea de a mai participa la procesul de selecţie.
*** Selecţia elevilor se realizează în condiţiile respectării egalităţii de şanse (etnie, sex, religie, dizabilităţi, categorie socială).
Coordonator proiect,
Prof. Simona Savulov