Resure de pe diferite site_uri

Tutoriale/Exemple/Activitati:

Articol: Adresa: Descriere: Tutoriale/Exemple/Activitati:
Google Classroom https://classroom.google.com/ Permite încărcarea de materiale, postarea de anunțuri, notarea materialelor încărcate de elevi. Necesită conturi google (pentru profesor și elevi) și activarea licenței google. Activarea licențelor GSuite for education se pot realiza folosind platforma https://www.clasaviitorului.ro
Microsoft Teams microsoft.com Permite organizarea pe structuri de tip clasa, încărcarea de materiale și lucrul colaborativ
Clasa Viitorului http:// www.clasaviitorului.ro Platforma de activare pentru licențele GSuite for Education și Office 365 A1. Un sistem gratuit, automatizat, de creare conturi, grupuri organizaționale, liste de email si clase prin sincronizare cu SIIIR
Edmodo http://www.edmodo.com Platformă pentru gestionarea clasei și a activităților de învățare, pentru comunicare și colaborare. Este adaptată pentru învățământul preuniversitar. Permite și înscrierea părinților.
Moodle https://moodle.org/ Platformă pentru activități de învățare la distanță. Necesită instalare pe un server. Este mai potrivită pentru o soluție comună mai multor clase/ standardizată la nivel de școală.
Platforma Kinderpedia http://www.kinderpedia.co Soluție completă de comunicare și management pentru școli și grădinițe disponibilă pe web și ca aplicație de mobil (Android și iOS). Platforma este gratuită și ajută la gestionarea clasei/grupei și a activităților de învățare, dar și pentru comunicare și colaborare. Este adaptată pentru învățământul preuniversitar și este în limba română. Permite atât înscrierea elevilor cât și a părinților. Are modul de video-conferință (Zoom) integrat cu orarul clasei dar și catalog de note cu posibilitatea de atribuire și notare teme către elevi. Elevii se pot înscrie doar cu un cod unic furnizat de profesor/învățător.
Easyclass https://www.easyclass.com/ Permite gestionarea activităților de învățare – clasele de elevi pot primi materiale, teste, sarcini de lucru variate. Produsele activității elevilor pot fi notate și pot primi feedback.
EDUS https:// www.edus.ro Soluție pentru digitalizarea sistemului educațional ce combină componente precum organizare managerială a unității școlare, lecții online și lecții video-conferință, testare online, catalog electronic pentru notare și prezență, librărie de materiale și rețea socială, cu scopul de a asigura fluxul complet de predare și învățare de la clasă, în mediul digital.
Bibliotecă de conținut educațional digital, pentru învățare https://eduonline.roedu.net/ Lecţiile multimedia interactive din această bibliotecă, dezvoltate pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal românesc, sunt proiectate pentru a susţine procesul didactic desfăşurat atât online cât și offline, reprezentând un instrument ideal pentru activități de învățare remedială. Toate aceste conținuturi digitale au fost dezvoltate între anii 2009-2011, în proiecte gestionate de Ministerul Educației Naționale: Sistem Educațional Informatizat, eȘcoală și Sprijinirea sistemului educațional special prin portal educațional dedicat. Aceste conținuturi digitale au fost evaluate și validate de către Ministerul Educației Naționale, iar utilizarea lor este permisă liber și nerestrictiv. ATENȚIE!!! Pentru că aceste lecții au fost dezvoltate în urmă cu 10 ani, pe tehnologii informatice specifice acelei perioade, există următoarele recomandări: 1. Pentru utilizatorii calculatoarelor cu sistem de operare Windows recomandarea este să folosească Internet Explorer. 2. Pentru utilizatorii calculatoarelor cu sistem de operare MAC Os, conținutul este utilizabil adăugând un plug-in de Flash Player în browserul Safari. 3. Pentru cei care folosesc tablete/smartphone se recomandă browser care suportă Flash, ex: Puffin Browser.
ExamenulTau.ro https://www.examenultau.ro/ Platformă educatională online avizată de MEC prin codul de identificare 41.425/12.02.2018, este destinată pregătirii elevilor pentru Examenul de Evaluare Națională, clasa a VIII-a, la disciplinele Limba și literatura română și Matematică. Intuitivă și ușor de navigat, în sprijinul elevilor și a profesorilor, resursele din platformă sunt împărțite în secțiunile: învățare, recapitulare și evaluare. Resursele cuprinse în platformă: 224 filme de predare, 345 teste de evaluare şi simulări de Evaluare Națională, sute de exerciții rezolvate pas cu pas și explicate, fișe recapitulative, rapoarte de progres în timp real.
Platforma iTeach https://iteach.ro Platforma iTeach este un spațiu colaborativ dedicat exclusiv dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice. Are cursuri online gratuite susținute de Institutul de Științe ale Educației, CCD-uri, Universitatea din București, companii și ONG-uri. Găzduiește trei reviste electronice pentru cadre didactice.
ScoalaIntuitext.ro https:// www.scoalaintuitext.ro/pagina-invatatorilor ScoalaIntuitext.ro este produsul educațional online pentru clasele primare bazat pe conceptul de învățare prin joc, avizat de MEC prin codul de identificare 41.425/19.01.2018. Cadrele didactice pot folosi sutele de filme de predare, jocuri de exersare, jocuri de recapitulare, experimente, simulari si teste de evaluare pentru predarea online, teme pentru acasă, aprofundare şi recapitulare: explicaţii clare, pe înţelesul copiilor, graduale, pornind de la exemple concrete din viaţa acestora, exersare variată, pe niveluri de dificultate, exerciţii care dezvoltă creativitatea, agerimea, istețimea și care formează cultura generală.
Platforma Digitaliada https://www.digitaliada.ro/despre?pg=platforma Platforma www.digitaliada.ro este un spațiu ce încurajează crearea și partajarea de conținut educațional liber, ce poate fi folosit de orice cadru didactic. Tot în platformă pot fi găsite materialele digitale educaționale realizate în cadrul tuturor edițiilor proiectului Digitaliada, de către profesorii și autorii parteneri Digitaliada (secțiunea eConținut).
Platforma Livresq https://livresq.com/ro/ Este editor vizual care permite crearea de lecții în format digital. Acesta facilitează crearea de lecții interactive, ce conțin texte, galerii de poze, animatii, audio, video, atasamente, quiz-uri și alte elemente specifice, fără a fi necesare cunoștințe tehnice sau de programare.
Școala pe net https://scoalapenet.ro/ Platformă cu resurse pentru toți profesorii interesați să-și dezvolte competențele digitale și să susțină activități de învățare cu ajutorul noilor tehnologii.
Platforma NextLab https://robo.nextlab.tech/ Platformă cu activități de învățare din domeniul informaticii și roboticii. Permite orchestrarea de lecții și teste online și livrarea lor în mod automat cu ajutorul unui asistent de învățare bazat pe inteligență artificială dotat cu voce în limba română. Se poate folosi pentru a orchestra lecții și teste online la orice disciplină.
Platforma MyKoolio https://www.mykoolio.com Platformă educațională online ce pune la dispoziția profesorilor accesul gratuit la materialele sale educaționale – lecții, teste și exerciții pentru limba română și matematică claselel I-VIII, și geografie, clasa a VI-a.
Platforma ASQ https:// www.asq.ro Platformă educațională ce îmbină elemente de învățare autonomă, în care elevii parcurg lecțiile în ritmul lor, cu module de învățare asistată, prin care profesorii atribuie sarcini de lucru copiilor și le urmăresc evoluția.
reteauaedu.ro https://reteauaedu.ro Rețea de platforme școlare eLearning care permit crearea și gestionarea de lecții digitale, comunicare între membrii comunității de profesori, inclusiv soluție video-conferință. Profesorii școlii pot crea și distribui conținut digital, pot interacționa și realiza evaluări complexe.
Școala din valiză https://www.scoaladinvaliza.ro Platformă pentru școli care permite crearea lecțiilor digitale și organizarea per materii, clase și ani școlari, accesibile de profesori și elevi, atât la clasă, cât și acasă. Platforma oferă acces gratuit la soluție de video-conferință, conținut digital acreditat, spațiu de comunicare, tutoriale și oferă posibilitatea profesorului de a crea el însuși conținut digital și evaluări pentru elevi.
Platforma LearningPark https://learningpark.upb.ro Platforma pusa la dispozitie de Universitatea Politehnica Bucuresti cu videolectii din programa de bacalaureat pentru disciplinele matematica, fizica si chimie.
digitaledu https://digitaledu.ro/platforme-educationale/ Aplicații, instrumente și platforme educaționale pe digitaledu.ro.
JA Inspire – https://learn.ja.org jar.ro/platforma  Platformă gratuită de e-learning care facilitează accesul elevilor și studenților la module digitale interactive pentru educație antreprenorială și economico-financiară. Accesul se poate face de pe orice dispozitiv conectat la internet (calculator, laptop, tabletă sau smartphone) sau prin intermediul aplicației compatibile cu Android si iOS. Pentru detalii și acces contactați Junior Achievement România: inscrieri@jaromania.org
Padlet https://padlet.com Este un instrument digital utilizat în educație pentru realizarea de aviziere online. Acestea pot fi colaborative: elevii pot încărca teme pe avizierul creat de profesor, pot aprecia temele colegilor sau pot realiza aviziere virtuale multimedia, în echipă, pentru a demonstra o idee, pentru a susține o prezentare, pentru a indica și comenta resurse relevante pe o temă dată etc. Avantajul aplicației Padlet este că este gratuită, simplu de utilizat, dă posibilitatea protejării cu parolă a avizierului, este colaborativă – permite postarea de către elevi, permite feedback de diverse tipuri pentru fiecare postare.
Edpuzzle https://edpuzzle.com/ Este o platformă care permite crearea sau reutilizarea de conținut video. Pe parcursul unei secvențe video alese de profesor, pot fi inserate întrebări și sarcini de lucru. Platforma permite accesul cu un cont google (de exemplu, contul dvs. educred sau contul gmail)
Bubbl.us https://bubbl.us Este un instrument digital care permite realizarea de hărți conceptuale colaborative online.
Voki https://www.voki.com/ Este o aplicație online care permite crearea de avatare personalizate, care spun un text pe care îl scrieți, pe care îl înregistrați pe loc sau pe care îl încărcați ca fișier audio. Un avatar virtual este un personaj digital, care poate fi, de cele mai multe ori, personalizat sau customizat. Poate fi animat sau static. Adesea, poate reda un text pe care i-l tastați sau pe care îl înregistrați (direct din aplicație sau încărcând un fișier audio). Este recomandat pentru teme în care elevii realizează un avatar. Varianta gratuită are limitări de lungime de text și de șabloane care pot fi utilizate.
Miro https://miro.com/ Este o aplicație online colaborativă care partajează un editor mai multor utilizatori și poate fi folosită ca tablă interactivă
Openboard http://openboard.ch/ OpenBoard este un software de predare multiplă platformă open source pentru tablă interactivă, conceput în principal pentru utilizare în școli și universități. Poate fi utilizat atât cu tablă albă interactivă, fie într-o configurație cu ecran dublu, cu un afișaj cu pixuri și un beamer.
Google Meet https://meet.google.com/ Google Meet este o platformă video-conferință-apelare concepută în principal pentru utilizare profesională, care leagă colegii de la distanță pentru interacțiuni în timp real.
Microsoft Teams / Skype https://skype.com/ Este un hub digital care aduce conversații, conținut, sarcini și aplicații la un loc, permițând profesorilor să creeze medii de învățare.
Zoom https://www.zoom.us Conferință video cu mesagerie în timp real și schimb de conținut
Webex https://www.webex.com/ O soluție pentru conferințe video, întâlniri online, partajare ecran și webinarii, Varianta gratuita permite până la 100 participanți
YouTube https://www.youtube.com/ O soluție pentru transmiterea de conținut video online, un canal youtube putând fi transformat într-u canal de comunicare public sau privat
 

Adrese web ISJ-uri unde se găsesc resursele educaționale deschise

Judet adresa
  Arad Resurse educaționale deschise AR
  Arges Resurse educaționale deschise AG
  Bacău Resurse educaționale deschise BC
  Bihor Resurse educaționale deschise BH
  Bistrița Năsăud Resurse educaționale deschise BN
  Botoșani Resurse educaționale deschise BT
  Brăila Resurse educaționale deschise BR
  Brașov http://www.isjbrasov.ro/index.php/resurse-educationale-1
Resurse educaționale deschise BV
  București http://red.ismb.ro/index.php
Resurse educaționale deschise B 1
Resurse educaționale deschise B 2
  Buzău http://isjbuzau.ro/red/

Resurse educaționale deschise BZ
  Călărași Resurse educaționale deschise CA
  Caraș Severin Resurse educaționale deschise CS
  Cluj Resurse educaționale deschise CJ
  Constanța Resurse educaționale deschise CT
  Covasna Resurse educaționale deschise CV 1

Resurse educaționale deschise CV 2
  Dâmbovița Resurse educaționale deschise DB
  Dolj https://drive.google.com/drive/u/1/folders/13wVlWsJMRIkSHMAQWYpO30gy9YTggAV0

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MHk9yD-bfbW6ZM_-36BbcFpf8zkPJrkmSzhkCTVxtpg/edit?usp=sharing
  Galați http://isj.gl.edu.ro/red.html

https://www.youtube.com/channel/UC4fJobOLJ3Y9Z1fNDf1PP3Q
  Giurgiu http://isjgiurgiu.ro/jcms/index.php/resurse-educationale
  Gorj http://isjgorj.ro/resurse
  Hunedoara http://isj.hd.edu.ro/
  Ialomița https://www.isjialomita.ro/red/index.php?-table=resurse&-action=browse_by_materiihttps://www.isjialomita.ro/red/index.php?-table=resurse&-action=browse_by_materii
  Iași http://www.isjiasi.ro/index.php/curriculum-si-inspectie-scolara/resurse-educationale-deschise
  Ilfov http://www.isjilfov.ro/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=151&Itemid=291
  Maramureș https://docs.google.com/spreadsheets/d/1K7uUCjRd0emkkE0d_iGS5j10IRuQK6yKsPbbqBBc5gs/edit#gid=0

http://www.isjmm.ro/red.htm
  Mehedinți http://www.mh.edu.ro/red/index.php/blog/
  Mureș https://www.edums.ro/resurseeducationale/
  Neamț https://sites.google.com/isj.nt.edu.ro/red
  Olt Resurse educationale deschise
  Prahova http://www.isj.ph.edu.ro/blog/resurse-educationale
  Sălaj http://isjsalaj.ro/red/index.php
  Satu Mare https://www.satmar.ro/web/page.php?id=93
https://www.satmar.ro/web/page.php?id=101
https://www.satmar.ro/web/page.php?id=99
  Sibiu https://www.isjsb.ro/index.php/resurse-educationale-deschise
  Suceava https://www.isj.sv.edu.ro/index.php/135-red/119-biblioteca-red
  Teleorman http://www.red.isjtr.ro/
  Timiș https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NFAGFsJhosIZW9SwbkMa88IFK6B0_TNDCGSVSaUbhSk/edit#gid=714271717

https://www.youtube.com/channel/UCe7U6QCKJmTmFoMPr5bt1Xw/videos
  Tulcea https://www.youtube.com/channel/UCrB_n65odojEFXhB-UviV9Q/videos

bit.ly/ACCEDyoutube
  Vâlcea http://isjvl.ro/index.php?layout=edit&id=68
  Vaslui http://nelpae.ro/elearning/
http://lang-platform.eu/lms – LMS „Comics in Teaching Languages” – user şi parola guest1
http://adult-education.ro/lms – LMS pentru educaţia adulţilor – user şi parola guest1
  Vrancea http://isjvn.vn.edu.ro/red/