ROSPIN School

ROSPIN School

Vă informăm despre un program educațional ce se va desfășura în mediul online, pentru elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a inclusiv. Acesta se numește ROSPIN School și este destinat elevilor pasionați de domeniul spațial, unde aceștia vor putea să își pună în valoare abilitățile acumulate la materii precum fizică, informatică, matematică, chimie și economie. Chiar mai mult, ei își vor putea îmbunătății abilitățile interpersonale precum management-ul, gestionarea timpului, munca în echipă și multe altele.

ROSPIN (Romanian Space Initiative) este o organizație ce are misiunea de a dezvolta domeniul spațial în România prin diverse activități precum programe educaționale, ateliere tehnice practice, competiții și evenimente de comunitate.

Elevii participanți se vor înscrie la ROSPIN School în echipe de câte 4, 5 sau 6 și vor fi transportați în anul 2027, unde echipa lor reprezintă o companie ce dorește să intre pe piața lansatoarelor de rachete. Ei vor avea parte de 6 cursuri preînregistrate, unde vor acumula toate informațiile tehnice și non-tehnice de care au nevoie pentru a finaliza programul. Vor avea la dispoziție și sesiuni live, unde ne vor putea adresa întrebări și vom discuta cu ei despre dificultățile pe care le vor întâmpina pe parcurs. După încheierea cursurilor, ei vor trebui să ne trimită o prezentare și un raport tehnic pe baza cărora vor fi evaluați.

Primele 5 echipe din clasament se vor califica în etapa a II-a a programului, care se va desfășura în persoană, la București, unde membrii echipelor vor construi propriul rachetomodel și îl vor lansa.

Concursul este complet gratuit și vă contactăm pentru a vă invita să ne ajutați să promovăm oportunitatea acestui program către elevii din județul dumneavoastră.

Menționăm de asemenea că aceasta este a doua ediție a ROSPIN School, după ce prima ediție a avut un succes răsunător la nivel național în primăvara anului 2022, cu peste 300 de participanți din peste 20 de județe. În cele din urmă, mai mult de 150 de elevi împărțiți în 30 de echipe au reușit să livreze un design de Rover Lunar în mai puțin de 8 săptămâni. Aici puteți găsi ceea ce au relatat în mod independent câștigătorii ediției precedente: https://m.monitorulsv.ro/Ultima-ora-loc … tKEXTejTPU .

Puteți găsi aici (https://drive.google.com/file/d/134LBA6 … Xx7UP/view) broșura ediției de anul acesta a ROSPIN School pentru mai multe informații, iar aici (https://rospin.org/)website-ul nostru. Pe lângă aceasta aici (https://drive.google.com/file/d/1NPKHbz … qLWZK/view) este un poster promoțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *