Sanitarii Priceputi

Încă două premii frumoase la concursul județean al ,,Sanitarilor pricepuți”

 

Suntem mândri de cele două echipaje ale noastre de ,,Sanitari pricepuți”, care au obținut locuri fruntașe la faza județeană a concursului de specialitate cu participare internațională din Serbia și Ungaria, desfășurat în data de 16 mai 2023, în incinta Sălii Polivalente sub egida Crucii Roșii, filiala Arad.

Felicităm cu deosebită bucurie echipajul format din elevii de gimnaziu Olga Preda, Daria Pascu, Rebeca Mariș, Iasmina Ștefea, Denisa Florică și Briana Lipitor din clasa a VIII-a (prof. diriginte Doriana Sabău), coordonat de către doamna profesoară Simona Stan și pregătit de către doamna asistentă Dana Popa, care s-a clasat pe locul al doilea la nivel de județ, după colegii lor de la LNI și la foarte mică distanță de aceștia.

Clasat pe un merituos loc al treilea, echipajul de liceeni ai CNVG Arad este alcătuit din elevii Bianca Tucan, Flori Covaci, Oana Ilieș, Cătălin Marușan, Ștefan Roman și Luca Stoicovici din clasa a X-a B (prof. diriginte Ioana Ivașcu), fiind coordonat de către doamna profesoară Laura-Lia Bălaj și pregătit cu deosebită implicare de către doamna asistentă Dana Popa.

Trebuie precizat faptul că, dacă în 11 mai 2023, cele două echipaje au participat la faza pe municipiu a concursului ,,Sanitarii pricepuți”, având de dovedit competența lor în acordarea primului-ajutor în situații de urgență cu o singură victimă, ieri elevii noștri s-au confruntat cu câte două victime suferinde (adulți și copii cu diverse traumatisme) la locul accidentului/per echipă, ceea ce a îngreunat mult timpii de acțiune și calitatea ajutorului acordat. Elevii noștri au dovedit însă că au fost bine pregătiți din punct de vedere medical, fiind lăudați pentru modalitatea în care au acționat pe teren, la modul practic.

Vă felicităm, dragi copii, pentru că ne-ați demonstrat încă o dată că, dacă vrem, putem îmbina teoria cu practica medicală, școala cu activitățile extracurriculare și efortul cu satisfacția pe planul pregătirii autentice pentru viață! Sunteți modele pentru noi!

EXCELSIOR, CNVG Arad!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *