EN 2024

Examenul de Evaluare Națională 2024 începe pe 25 iunie, cu proba la Limba și literatura română. Pe 27 iunie are loc proba la matematică.

Metodologia de examinare apare in Ordinul Nr. 6155 din 31 august 2023

Probele scrise încep la ora 9:00, iar elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor. Timpul de redactare se calculează calculează după completarea casetei de identificare. Accesul candidaților în săli este permis de la ora 8:00 până la ora 8:30.

În intervalul 8:30 – 9:00, elevii vor fi legitimați și li se va explica modul de desfășurare a probei.

Începând cu ora 9:00, copiii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciornă. Ei vor completa caseta de identificare (în maximum 15 minute).

Este interzis candidaților:
  • candidaților le este interzis să folosească mijloace de calcul în timpul probelor scrise, cu excepția instrumentelor compensatorii prevăzute pentru candidații cu tulburări specifice de învățare;
  • pătrunderea candidaților în sala de examen, având asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare, în băncile în care sunt așezați etc., cu materiale ajutătoare (manuale, dicţionare, cărți, notiţe, însemnări, ciorne, rezumate, culegeri etc.), cu telefoane mobile, cu mijloace electronice, tip IoT,  de calcul sau de comunicare, cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, atrage eliminarea din examen;
  • nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.”

Alte detalii oficiale de pe site-ul Ministerului Educatiei.

Sari la conținut