SRI

Oferta Serviciului Român de Informații pentru anul 2024

Serviciul Român de Informații (SRI) are ca misiune asigurarea securității naționale a României, iar activitatea noastră presupune culegerea și analiza informațiilor care indică riscuri, vulnerabilități sau amenințări pentru securitatea națională.

SRI selecționează candidați în vederea participării la examenele de admitere la instituții de învățământ civile și militare, atât la studii universitare de licență, cât și postliceale.

Elevii de clasa a 12-a, interesați de o carieră militară în instituția noastră, pot opta pentru școlarizarea pe locurile SRI și se pot înscrie în procesul de selecție, astfel:

Pentru formarea ofițerilor operativi și analiști, școlarizarea va avea loc la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, București.

Modalitatea de înscriere: transmiterea unui CV la adresa (cu titlul „Licență ANIMV Nume și prenume”).

Ofițerii operativi sunt conectați la realitățile sociale prin persoane care oferă informații relevante pentru securitatea națională, iar ofițerul analist evaluează informațiile din perspectiva relevanței lor, sesizează schimbări, schițează scenarii de evoluție și intervenție și indică eventuale variante de acțiune. 

  1. Pentru formarea ofițerilor/ subofițerilor în domenii tehnice, școlarizarea va avea loc atât în instituții militare (Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” din București, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” din Brașov, Școli Militare de Maiștri Militari și Subofițeri de la Sibiu, Pitești, Bobocu – Buzău, Chitila), cât și în instituții civile de învățământ superior din București (Universitatea Politehnica din București, Academia de Studii Economice din București și Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică) și din marile centre universitare din țară (Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Universitatea Politehnica din Timişoara). 

Modalitatea de înscriere: transmiterea unui CV la adresa (cu titlul „Licență/studii postliceale domeniul tehnic Nume și prenume”).

Ofițerul specialist IT&C are misiunea de a identifica soluții pentru o serie de provocări tehnologice, de la dezvoltarea unor instrumente software, a sistemelor informatice enterprise și soluții bazate pe platforme hardware, până la proiectarea, administrarea și întreținerea rețelelor de comunicații.

Ofertele de școlarizare (numărul de locuri de școlarizare/instituții de învățământ/facultăți/ specializări) vor fi publicate în primul trimestrul al anului 2024, atât pe site-ul SRI, cât și pe site-urile instituțiilor de învățământ vizate.

  1. Elevii care practică sau au practicat un sport de performanță, pot opta pentru un job în cadrul Brigăzii Antiteroriste.

Modalitatea de aplicare: transmiterea unui CV la adresa de mail .

Luptătorul antiterorist are misiunea de a proteja România de amenințările teroriste, activitatea lui presupunând atât abilități de natură acțională, cât și rezistență la efort psihic intens.

În funcție de oferta vizată, selecția candidaților este un proces complex care presupune: interviuri, evaluări psihologice, lingvistice, profesionale sau aptitudinale, examinări medicale și verificări de securitate.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul instituției noastre www.sri.ro, secțiunea “Aplica”. 

De asemenea, vă încurajăm să consultați broşura noastră „Ghidul candidatului”, unde credem că veți găsi informaţii utile.

Vă așteptăm!

Serviciul Român de Informații

https://drive.google.com/file/d/1HomkuDQ7CahADsvB4d-Kp2-x_ODzDN8I/view

https://drive.google.com/file/d/1JTmJwGVltcsGsbDyq1QOc-lvIYElcHxc/view

Sari la conținut