Save the nature, Save your LIFE! Spania ianuarie 2023
În ultimii doi ani, Colegiul Național,,Vasile Goldiș”Arad a fost implicat în mai multe proiecte Erasmus+, printre acestea numărându-se și proiectul „Save the nature, Save your LIFE!”, cu numărul de referință 2020-1-IT02-KA229-SCH- 079285_3).
Proiectul derulat de Colegiul Național ,,Vasile Goldiș” Arad se desfășoară în parteneriat cu:
- Liceul Bilim ve Sanat Merkezi Konya, Turkey;
- IES PROFESSOR BROCH I LLOP Villarreal, Spania;
- Liceo Classico Sperimentale ,,James Joyce” Aricia, Italia;
- Stichting Aeres Groep/Aeres VMBO Sneek, Țările de Jos
În această săptămână patru elevi și trei cadre didactice de la Colegiul Național ,,Vasile Goldiș” Aradparticipă la mobilitatea numărul 4 din cadrul proiectului, care se desfășoară în Spania, gazde fiind partenerii de la IES PROFESSOR BROCH I LLOP Villareal.
În cadrul acestei mobilități, elevii școlii noastre au participat la numeroase acțiuni educative ce au vizat protecția mediului, la IES PROFESSOR BROCH I LLOP, având loc o serie de schimburi de experiență între sistemele educaționale din școlile partenere; aceste acțiuni reprezintă o excelentă oportunitate pentru elevi de a-și îmbunătăți competențele lingvistice, de a lega prietenii și de a conștientiza, cu adevărat importanța ieșirii din zona de confort pentru descoperirea diversității spațiului european.
Vizitarea unor obiective turistice deosebite precum Planetariuldin Catellon, sau a litoralului spaniol, a celebrului Oraș al Științelor și al Artelor – Valencia, unde elevii noștri au avut ocazia să viziteze renumitul L’Oceanogràficcu acoperișul în formă de nufăr (cel mai mare acvariu oceanografic din Europa, având un volum de 110.000 m³ și 42 de milioane de litri de apă) a reprezentat o achiziție cultură extraordinară pentru toți cei implicați. Toate aceste experiențe de cunoaștere le-au oferit elevilor noștri excelenta ocazie să-și consolideze convingerile referitoare atât la importanța păstrării biodiversității, cât și la impactul poluării asupra mediului. Rămâne un aspect esențial faptul că, prin contactul cu obiectivele culturale văzute, elevii noștri și-au lărgit orizontul cunoașterii prin cele mai frumoase căi posibile: călătoria și contactul direct cu o nouă cultură, un nou popor – cel spaniol.
Această săptămână deosebită din cadrul proiectului Erasmus+ reprezintă, cu certitudine, o experiență minunată și memorabilă pentru toți participanții la mobilitate.